Blog RoMâine

Acțiuni care inspiră și povești care vindecă

Grijă pentru viitor. Raport de Sustenabilitate MedLife 2021
Grijă pentru viitor. Raport de Sustenabilitate MedLife 2021
Pe măsură ce Grupul MedLife a evoluat, ne-am intensificat și acțiunile de sustenabilitate. Astfel, suntem bucuroși să anunțăm lansarea celui de-al treilea raport de sustenabilitate MedLife, realizat conform standardelor GRI (Global Reporting Initiative). Un demers de transparență ce analizează și evaluează impactul activității noastre de business din anul 2021 asupra comunității, economiei și mediului.
Împreună punem umărul pentru a sprijini victimele abuzurilor sexuale
Împreună punem umărul pentru a sprijini victimele abuzurilor sexuale
Ne-am asumat angajamentul de a fi un partener de încredere al societății și continuăm să sprijinim inițiative care demonstrează grija noastră pentru comunitate, pentru categoriile vulnerabile din România. În acest sens, ne-am parteneriat cu Asociația pentru Evaluarea Validităţii Declaraţiilor în Abuzul Sexual pentru a susține pregătirea specializată a psihologilor care asistă copiii ce sunt victime ale abuzurilor sexuale în cadrul unui program educațional cu două module dedicate.
Vlad Stroescu
Ce înseamnă să ai grijă? De tine, de cei din jur și de comunitățile vulnerabile
Grija e prezență, atenție, e capacitatea noastră de a fi acolo pentru ceilalți, să-i sprijinim la nevoie. În RoMâine, platforma României sănătoase, inițiată de MedLife, grija e una dintre valorile esențiale, alături de respect, empatie, încredere și speranță. RoMâine aduce laolaltă oameni care împărtășesc același set de valori pentru a face România bine, împreună. Despre grijă sunt și cele trei povești de mai jos, apărute în Concentrat, esența DoR într-un newsletter matinal. O serie în trei părți sprijinită de MedLife.
Oamenii care te au în grijă
Oamenii care te au în grijă
Grija e prezență, e atenție, e capacitatea noastră de a fi acolo pentru ceilalți, să-i sprijinim la nevoie. La MedLife ea e una dintre valorile esențiale, alături de respect, empatie, încredere și speranță.
grija
Programe de testare gratuită pentru învățători și industria hotelieră
Încă de începutul pandemiei, MedLife a căutat soluții pentru a veni în sprijinul comunităților și a companiilor din România. În acest sens, au fost lansate programe naționale de testare gratuită pentru depistarea anticorpilor specifici COVID-19, destinate cadrelor didactice din învățământul primar și angajaților din industria hotelieră. Testare gratuită a învățătorilor pentru susținerea siguranței în școli
grija
Demers de susținere a românilor afectați de pandemie
 În contextul valului 4 al pandemiei, în care România a trecut printr-o situație grea și sistemul sanitar s-a aflat într-un impas, MedLife a lansat un demers de susținere a celor mai afectate categorii de români.   Demersul a cuprins mai multe acțiuni:
clinica_mobila
Clinica Mobilă MedLife: servicii medicale direct la sediul companiilor
România are cea mai mare rată a mortalității din cauze tratabile. Chiar dacă speranța de viață a crescut, este cu aproape șase ani mai scăzută decât media UE. Principalele cauze care conduc la cele mai multe decese în România sunt: bolile cardiovasculare, cancerul și bolile hepatice, urmate de bolile și infecțiile respiratorii. Multe dintre cazuri ar fi putut fi evitate printr-o prevenție mai eficientă sau tratament adecvat, însă accesarea serviciilor medicale de către români rămâne un subiect sensibil.
sprijinukr
Facem Împreună Bine. Sprijin pentru refugiați și spitalele din Ucraina
Grija, empatia, speranța, încrederea și respectul capătă valențe universale, marcate acum, din nefericire, de un context nefavorabil. Dar tocmai aceste momente împing, cu o forță uriașă, lucrurile bune mai departe. După pandemie, războiul din Ucraina ne-a demonstrat încă o dată că valorile RoMâine ies la suprafață în orice context. Și că misiunea “facem împreună bine” nu are granițe.