Blog RoMâine

Grijă

Vlad Stroescu
Ce înseamnă să ai grijă? De tine, de cei din jur și de comunitățile vulnerabile
Grija e prezență, atenție, e capacitatea noastră de a fi acolo pentru ceilalți, să-i sprijinim la nevoie. În RoMâine, platforma României sănătoase, inițiată de MedLife, grija e una dintre valorile esențiale, alături de respect, empatie, încredere și speranță. RoMâine aduce laolaltă oameni care împărtășesc același set de valori pentru a face România bine, împreună. Despre grijă sunt și cele trei povești de mai jos, apărute în Concentrat, esența DoR într-un newsletter matinal. O serie în trei părți sprijinită de MedLife.
Oamenii care te au în grijă
Oamenii care te au în grijă
Grija e prezență, e atenție, e capacitatea noastră de a fi acolo pentru ceilalți, să-i sprijinim la nevoie. La MedLife ea e una dintre valorile esențiale, alături de respect, empatie, încredere și speranță.
sprijinukr
Facem Împreună Bine. Sprijin pentru refugiați și spitalele din Ucraina
Grija, empatia, speranța, încrederea și respectul capătă valențe universale, marcate acum, din nefericire, de un context nefavorabil. Dar tocmai aceste momente împing, cu o forță uriașă, lucrurile bune mai departe. După pandemie, războiul din Ucraina ne-a demonstrat încă o dată că valorile RoMâine ies la suprafață în orice context. Și că misiunea “facem împreună bine” nu are granițe.
grija
Demers de susținere a românilor afectați de pandemie
 În contextul valului 4 al pandemiei, în care România a trecut printr-o situație grea și sistemul sanitar s-a aflat într-un impas, MedLife a lansat un demers de susținere a celor mai afectate categorii de români.   Demersul a cuprins mai multe acțiuni:
cercetare
MedLife investește în cercetare și desfășoară studii în context COVID
Încă din prima lună de pandemie, MedLife a investit în dezvoltarea unui centru local de cercetare, menit să sprijine eforturile autorităților în lupta cu virusul SARS-CoV-2. Astfel, compania s-a implicat activ în monitorizarea pandemiei la nivel național, desfășurând până în prezent 8 studii, exclusiv cu resursele și fondurile proprii. Investițiile companiei în cercetare depășesc la acest moment 1 milion de euro. De ce sunt importante aceste studii?
clinica_mobila
Clinica Mobilă MedLife: servicii medicale direct la sediul companiilor
România are cea mai mare rată a mortalității din cauze tratabile. Chiar dacă speranța de viață a crescut, este cu aproape șase ani mai scăzută decât media UE. Principalele cauze care conduc la cele mai multe decese în România sunt: bolile cardiovasculare, cancerul și bolile hepatice, urmate de bolile și infecțiile respiratorii. Multe dintre cazuri ar fi putut fi evitate printr-o prevenție mai eficientă sau tratament adecvat, însă accesarea serviciilor medicale de către români rămâne un subiect sensibil.
grija
Programe de testare gratuită pentru învățători și industria hotelieră
Încă de începutul pandemiei, MedLife a căutat soluții pentru a veni în sprijinul comunităților și a companiilor din România. În acest sens, au fost lansate programe naționale de testare gratuită pentru depistarea anticorpilor specifici COVID-19, destinate cadrelor didactice din învățământul primar și angajaților din industria hotelieră. Testare gratuită a învățătorilor pentru susținerea siguranței în școli
Support medlife
MedLife va oferi, gratuit, consiliere psihologică pentru familiile victimelor și pentru cadrele medicale implicate în accidentul din Constanța
 Pentru a veni în sprijinul celor care au suferit din cauza incendiului produs la Spitalul De Boli Infecțioase din Constanța, familiile pacienților și personalul medical afectat, MedLife va pune la dispoziție, gratuit, servicii de consiliere psihologică, pentru a oferi tot suportul necesar celor care vor avea nevoie pentru următoarele săptămâni.