Vlad Pop, ultramaratonist: Grija este prezența iubirii
Vlad este voluntar MagiCamp și ultramaratonist. A început să facă sport în 2015, iar de atunci a parcurs mii de kilometri pentru copiii care au suferit din cauza cancerului. Altfel spus, împarte grijă alergând și transformându-și pașii în bani pentru a ajuta 200 de copii bolnavi să meargă înapoi la școală după chimioterapie. Iar asta îl motivează, îi dă curaj și îl încurajează să nu renunțe.
Cum ai defini grija? Crezi că se învață?
Grija este precum un copac. Sămânța lui trebuie să fie sădită de cineva pentru a putea crește și a da rod. Nu cred că se învață.
Ai început să alergi cu gândul la copiii de la Asociatia Magic. Care a fost click-ul, ce te-a determinat să faci asta?
În 2015 am fost voluntar pentru o săptămână în tabăra MagicCamp de la Brănești. Acolo am întâlnit un băiețel care avea piciorul amputat din cauza osteosarcom, o tumoră osoasă, dar care era plin de energie, vesel și cu poftă de viață. Dorința lui era să poată să alerge și își dorea să devină fotbalist la naționala României. După experiența din tabără s-a produs click-ul, am realizat că eu am două mâini și două picioare, iar acel băiețel își dorește ceva ce eu am, iar eu nu fac nimic cu darurile mele.
De atunci am început să alerg în Cluj-Napoca, România și pe alte continente cu scopul de a crea burse educaționale pentru copiii cu cancer ca după chimioterapie să meargă la școală și să prindă aripi.
Care sunt planurile pe care le ai în perioada următoare?
Pe 8 martie m-am intors de la cel mai dur ultramaraton din lume, 6633 Arctic Ultra, unde am terminat cursa și documentarul Everrestless realizat de regizorul Sorin Florea și fotograful Adi Bulboacă. Momentan mă refac, ajut refugiații ucraineni din Cluj-Napoca și mă ocup de proiectul MagicBox, coletele lunare cu alimente pentru copiii cu cancer.
Ce mesaj le-ai transmite oamenilor, ca un îndemn la grijă?
Să creadă în ei, în visul lor, să muncească și să spere pentru că mai devreme sau mai târziu vor ieși învingători. Și să nu uite, iubirea învinge frica.
***
Acest articol face parte din demersul RoMâine.
RoMâine este un efort comun de însănătoșire națională, care se construiește cu grijă, respect, încredere, speranță și empatie. Valori care se regăsesc și în spitalele MedLife. Aici se aude grija, speranța prinde glas și se naște un mâine mai bun ca azi.
MedLife deține cea mai complexă rețea de spitale private din România, cu 14 unități spitalicești în Bucureși și în țară și mii de medici, asistente și infirmiere care împreună fac România bine zi de zi.