Parteneri pentru un mâine mai bun în cadrul turneului SoNoRo Conac. Împreună ajutăm spitalele din Ucraina

RESPECT
Parteneri pentru un mâine mai bun în cadrul turneului SoNoRo Conac. Împreună ajutăm spitalele din Ucraina

Continuăm să construim un Mâine mai bun prin muzică alături de SoNoRo și ne bucurăm să fim parteneri și la cea de-a X-a ediție a turneului de concerte SoNoRo Conac, desfășurat în perioada 9 aprilie – 30 iunie 2022. Parteneriatul din acest an este cu atât mai special cu cât aduce în fața publicului un apel umanitar de strângere de fonduri pentru achiziționarea de medicamente, aparatură medicală și alte materiale sanitare care vor fi trimise către spitalele din Mykolaiv, una dintre cele mai lovite regiuni din Ucraina. Astfel, împreună îi putem ajuta pe cei al căror însuși ”mâine” este pus în pericol.

Parteneriatul dintre MedLife și SoNoRo Conac înseamnă două voci puternice dirijate de aceleași valori și grija față de aproape. Dincolo de binele pentru suflet pe care îl oferă SoNoRo celor care participă la concerte, acest parteneriat înseamnă un ajutor în plus pentru cei care au atât de multă nevoie în această perioadă.

Împreună cu sprijinul și implicarea participanților la concertele SoNoRo, ne propunem să venim în întâmpinarea unor nevoi specifice identificate și comunicate de către Ambasada Ucrainei în România. Fondurile vor fi strânse prin intermediul Asociației Zi de Bine și sunt menite să ajute spitalele din regiunea Mykolaiv, una dintre zonele cele mai afectate de bombardamente, unde, până acum, peste 130 de civili, dintre care 6 copii au fost uciși și peste 400 civili, dintre care 30 de copii au fost răniți.

Donațiile pentru ajutorarea spitalelor din Mykolaiv se pot face prin transfer bancar, în contul Asociației Zi de Bine, cu mențiunea cuvântului SPITAL la descrierea plății: www.zidebine.ro/doneaza/transfer_bancar.

Încă de la debutul conflictului de la graniță, am depus eforturi considerabile pentru a ajuta spitalele aflate sub asediu, reușind să trimitem peste 65 de tone de materiale și echipamente medicale către spitalele din Ucraina. Acest ajutor va continua atât timp cât este nevoie.

„Spitalele sunt edificii cheie în orice societate, fie pace, fie război. Conflagrația, care durează de mai bine de o lună, s-a dovedit a nu fi înțelegătoare cu domeniile umanitare, așa că sistemul sanitar din Ucraina este rapid consumat de nevoi, pornind de la cele mai de bază. Inițiativa de sprijin demarată de noi nu se poate opri cât timp conflictul continuă. Iar în aceste momente dificile, împreună, putem fi solidari cu vecinii noștri și cât mai aproape de cei care au cu adevărat nevoie” a declarat Mihai Marcu, CEO și Președinte MedLife Group.

Despre turneul SoNoro Conac 2022

Desfășurată în perioada 9 aprilie – 30 iunie 2022, cea de-a X-a ediție a SoNoRo Conac celebrată sub numele „La Grande Bellezza”, va aduce un omagiu arhitecturii prin concerte în saloanele de muzică ale palatelor și conacelor, dar și în importante săli de concerte din țara noastră. La această ediție aniversară, SoNoRo Conac dorește să reamintească faptul că muzica clasică trebuie să se reîntoarcă în filarmonici, în fața unui public dornic să revină la un cotidian alcătuit din ritualuri menite să cultive frumusețea și pacea fiecărei zile.

Programul turneului:

 • 9 aprilie – Filarmonica de Stat Sibiu, Sala Thalia, Sibiu, jud. Sibiu
 • 10 aprilie – Universitatea Babeș-Bolyai, Auditorium Maximum, Cluj-Napoca, jud. Cluj
 • 11 aprilie – Palatul Culturii, Târgu Mureș, jud. Mureș
 • 12 aprilie – Filarmonica de Stat Oradea, Sala Enescu-Bartok, Oradea, jud. Bihor
 • 15 aprilie – Filarmonica Arad, Palatul Cultural, Arad, jud. Arad
 • 16 aprilie – Muzeul de Artă, Sala Barocă, Timișoara, jud. Timiș
 • 18 aprilie – Ateneul Român, București
 • 19 mai – Muzeul de Artă „Casa Simian”, Râmnicu Vâlcea, jud. Vâlcea
 • 21 mai – Portul Cultural Cetate, jud. Dolj
 • 22 mai – Casa Memorială Compozitor George Ștephănescu, Arefu, jud. Argeș
 • 28 iunie – Palatul Peleș, Sinaia, jud. Prahova
 • 29 iunie – Conacul Miclescu, Călinești, jud. Botoșani
 • 30 iunie – Palatul Culturii, Iași, jud. Iași

Mai multe detalii despre programul concertelor și modalitățile de rezervare a locului sunt disponibile pe https://conac.sonoro.ro/.

Inițiat în 2013, turneul SoNoRo Conac și-a propus încă de la început, prin asocierea muzicii cu diverse opere arhitecturale emblematice din România, să sugereze nevoia de respect, atenție și sprijinire a patrimoniului și a resurselor culturale extraordinare ale României. SoNoRo Conac a pornit de la ideea de a reda muzicii de cameră spațiul originar, de natură intimă, propice dialogului cultural și ascultării active din partea unui public restrâns. Acest proiect își propune să sensibilizeze opinia publică în ceea ce privește multitudinea clădirilor de patrimoniu reabilitate – clădiri fabuloase, spectaculoase, elegante, care trebuie reintroduse în circuitul cultural. În cele nouă ediții, turneul SoNoRo Conac a pus pe harta emoțională a țării noastre peste 100 de clădiri de patrimoniu, unele dintre ele complet necunoscute publicului din România, dar a și atras atenția publicului internațional asupra unora dintre cele mai frumoase simboluri arhitectonice de aici.