Programe de testare gratuită pentru învățători și industria hotelieră

GRIJĂ
grija

Încă de începutul pandemiei, MedLife a căutat soluții pentru a veni în sprijinul comunităților și a companiilor din România. În acest sens, au fost lansate programe naționale de testare gratuită pentru depistarea anticorpilor specifici COVID-19, destinate cadrelor didactice din învățământul primar și angajaților din industria hotelieră.

Testare gratuită a învățătorilor pentru susținerea siguranței în școli

Începerea școlilor, în contextul pandemiei COVID-19, a reprezentat un moment stresant și dificil atât pentru cadrele didactice, cât și pentru părinți și elevi. Pentru a veni în sprijinul acțiunilor întreprinse de autorități, în vederea creșterii nivelului de siguranță în școli, MedLife a lansat un demers pentru măsurarea gradului de imunizare a cadrelor didactice din ciclul primar la COVID-19.

Astfel, în perioada 1 -14 septembrie 2020, învățătorii au putut beneficia de testare gratuită a anticorpilor specifici COVID-19 în peste 140 de centre de recoltare MedLife din țară.

  • Au fost completate 2680 de formulare pe site şi 1176 de învăţători din peste 50 de oraşe din ţară s-au prezentat la analize.
  • Din totalul de 1176 de teste efectuate, 53 de probe au fost pozitive, însă nu au fost identificate focare.
  • Vârsta medie a învăţătorilor testaţi pozitiv a fost de 43 de ani, cu preponderenţă feminină.
  • Mobilizarea a fost naţională, cele 1176 de probe au fost recoltate în 93 de puncte de recoltare din toata ţara.

Prin parcurgerea unei proceduri extrem de simple, cadrele didactice au putut afla dacă au intrat în contact cu virusul și dacă au dobândit, pentru o anumită perioadă, imunitate naturală la COVID-19.

Sprijin pentru industria hotelieră

În plin sezon al vacanțelor, când angajații din industria hotelieră intră zilnic în contact direct cu numeroase persoane, MedLife a lansat un program național de testare gratuită pentru depistarea anticorpilor specifici COVID-19, desfășurat în perioada 7 – 22 iulie 2020.

În cadrul programului au fost puse la dispoziție mii de teste gratuite care detectează prezența anticorpilor specifici COVID-19 în organism, produși ca răspuns la infecția cu noul coronavirus, pentru angajații aflați în contact direct cu turiștii. Aproximativ 800 de angajaţi au beneficiat de testare gratuită.

Testele serologice IgG arată dacă o persoană a intrat în contactul virusul, indiferent dacă a avut sau nu simptome specifice.

“Prin acest demers, MedLife a ajutat atât angajații, cât și angajatorii să își desfășoare activitatea cu încredere și responsabilitate, oferindu-le posibilitatea de a afla dacă personalul a intrat în contact cu virusul”, a declarat Mihai Marcu, Președinte și CEO MedLife.