Doru Trăscău: Fiecare reușită vine la pachet cu o doză de respect

RESPECT
doru trascau

 Doru Trăscău, solist The Mono Jacks: Fiecare reușită vine la pachet cu o doză de respect

Sunt multe forme de respect, dar cel mai important cred ca este respectul de sine. Fără el îmi este greu să cred că-i vei putea respecta pe ceilalți. De pildă, să ai un aspect îngrijit este o formă de respect de sine. Să ai grijă de tine, de corpul și de mintea ta este pentru mine tot o formă de respect de sine.

Respectul de sine poate încuraja o societate mai respectuoasă

Da, da, da, de 1000 de ori DA. Eu știu de pildă, că atunci când întârzii la o întâlnire, în primul rând, este o lipsă de respect față de mine și lucrul ăsta are un impact și asupra celorlalți. Drept urmare, dacă am grijă de mine, vor beneficia și oamenii din jurul meu de asta.


Cum te raportezi la respect prin prisma meseriei

Respectul e unul și același. Îmi e greu să îl văd altfel sau să mă raportez diferit, nu e un concept abstract. Îl ai sau nu. Iar în situațiile în care îl pierzi, o faci deliberat pentru că nu ești pregătit să acorzi respectul tău.

În orice meserie respectul cred că vine atunci când cei care ar putea să-ți acorde un vot de încredere validează munca pe care o faci. Fie pentru că le place, fie pentru că observă că ceea ce faci e bine făcut. În ceea ce mă privește, eu cred că pentru The Mono Jacks există respect, o recunoaștere, în industria muzicală.

La rândul meu, am un respect deosebit pentru bunul meu prieten Andi Dumitrescu, muzician, compozitor, regizor, producător, de ceva timp tată, dar mai ales OM. Andi este mereu solar, este omul care nu judecă, este omul care răspunde mereu atunci când am nevoie de ceva, un om super talentat și foarte deștept.

Fiecare reușită vine la pachet cu o doză de respect

Probabil că una dintre cele mai mari reușite din ultima vreme este piesa “1000 de DA”, melodie care a fost numită de ascultatorii noștri “imnul parentingului românesc”. Cred că fiecare reușită vine la pachet cu o doză de respect.

***

Articolul face parte din demersul RoMâine.

Platforma de sănătate RoMâine este locul în care românii au ocazia să își aducă aminte și să exerseze cele mai importante valori umane, precum Respectul, Empatia, Încrederea, Speranța sau Grija. Este o școală națională de clădit în viitor în care Sistemul Medical MedLife, furnizorul național de sănătate al României, aduce împreună personalități de renume și oameni de rând, pentru a găsi soluții să facem România bine, împreună.