Blog RoMâine

Acțiuni care inspiră și povești care vindecă

Sărbătorim Ziua Respectului. Împreună.
Sărbătorim Ziua Respectului. Împreună.
Anul trecut, pe 18 septembrie 2021, ne-am propus să sărbătorim Ziua Respectului și în România. Cu această ocazie, am lansat RoMâine, platforma României sănătoase, o școală națională de clădit în viitor unde am invitat alături de noi profesori, medici, scriitori, artiști, muzicieni, sportivi, președinți de bănci sau de asociații de locatari, hairstyliști, IT-iști și nu numai, pentru a găsi soluții să facem România bine, împreună.
Parteneri pentru un mâine mai bun în cadrul turneului SoNoRo Conac. Împreună ajutăm spitalele din Ucraina
Parteneri pentru un mâine mai bun în cadrul turneului SoNoRo Conac. Împreună ajutăm spitalele din Ucraina
Continuăm să construim un Mâine mai bun prin muzică alături de SoNoRo și ne bucurăm să fim parteneri și la cea de-a X-a ediție a turneului de concerte SoNoRo Conac, desfășurat în perioada 9 aprilie – 30 iunie 2022. Parteneriatul din acest an este cu atât mai special cu cât aduce în fața publicului un apel umanitar de strângere de fonduri pentru achiziționarea de medicamente, aparatură medicală și alte materiale sanitare care vor fi trimise către spitalele din Mykolaiv, una dintre cele mai lovite regiuni din Ucraina.
melania medeleanu
Melania Medeleanu despre GRIJĂ: „Grija e acolo și se manifestă când simt că pot schimba ceva. Și uneori rămâne acolo și când nu pot schimba”
Toate aparențele indică faptul că tu ți-ai schimbat la un moment dat cariera și întreaga viață din grijă pentru cei care aveau nevoie de ajutor. Regreți vreodată această decizie? Ce te-a motivat să faci asta?
Dr. Valentin-Veron Toma: Respect pentru Alteritate
Dr. Valentin-Veron Toma: Respect pentru Alteritate
 Dr. Valentin-Veron Toma, antropolog: Respect pentru Alteritate, dublat de o curiozitate față de Celălalt a cărui viață merită respectată și a cărui poveste merită spusă
Oana Dobre
Oana Dobre Dimofte: Putem învăța unii de la ceilalți să fim respectuoși
 Oana Dobre Dimofte, jurnalist și fondator al comunității Educație Privată:  Oamenii pot învăța unii de la ceilalți să fie respectuoși, fără ca asta să însemne a se formaliza
Vlad Stroescu
Dr. Vlad Stroescu: Adevăratul respect e iubire
Dr. Vlad Stroescu, medic psihiatru: Adevăratul respect e iubire Pentru mine, există câteva tipuri de respect autentic, și unul care de fapt e un pseudo-respect. Noi, medicii, avem privilegiul de a întâlni oameni când se află în răscruci ale vieților lor. Nu avem timp de conversații mărunte despre vreme, politică și concedii, dar, dacă am avea, ele și-ar pierde orice înțeles pe lângă întrebările simple, dar grave, pe care le punem, prima fiind: ce doare?
Marius Manole
Marius Manole despre EMPATIE: „Când ajuți se întâmplă un schimb de energii care funcționează ca un bumerang care se întoarce spre binele tău”
Când ai auzit prima dată de empatie și când ai înțeles de fapt ce înseamnă empatia?
radu paraschivescu
Radu Paraschivescu despre RESPECT: „Respectul este omagiul pe care îl datorăm meritului, iar meritul acesta înseamnă competență plus autoritate în domeniu”
   Cine este omul pe care îl respectați cel mai mult în viață și de ce?